Welkom! in de wondere wereld van hypermobiliteit...

Hallo! Leuk dat je komt lezen hoe het leven van een ergotherapeut in de wereld van hypermobiliteit eraan toe gaat. 

 

Als ergotherapeut in de eerste lijn (bij mensen thuis) maak je veel dingen mee, waar je eigenlijk niet vaak over kunt praten of dingen kunt delen in verband met de privacy van mensen. Als ergotherapeut in de eerste lijn bij de doelgroep hypermobiliteit maak je helemaal bijzondere dingen mee. 

Inmiddels heb ik ruim 8 jaar ervaring als ergotherapeut en sinds enkele jaren heb ik mijn professionele leven toegespitst op hypermobiliteiit. Hier ligt veel vraag en ontbreekt veel kennis bij (para)medici waardoor soms echt gevaarlijke adviezen worden gegeven. Dingen als: 'hulpmiddelen zijn slecht voor je, blijven lopen!' of 'je moet gaan trainen om de spieren om je gewrichten sterker te maken' of 'ga een revalidatietraject doen om beter te worden' worden helaas met grote regelmaat geadviseerd door specialisten. Mensen die 12+ jaren gestudeerd hebben en vaak een bak aan ervaring, zou je moeten kunnen vertrouwen toch? Ik kan je vertellen dat als je die adviezen volgt, je sneller een rolstoel nodig zult hebben dan je lief is. 

 

Overigens is een rolstoel niet negatief of slecht. Want bij hypermobiliteit betekend een rolstoel zeker niet het 'eindstation' en het betekend ook niet dat het 'zo slecht' met je gaat. Het is de bedoeling dat een hulpmiddel je meer energie en minder pijn geeft. 

 

Steeds als ik iets bijzonders meemaak of een interessant onderwerp bedenk waar ik wat over kwijt wil, schrijf ik een blog. 

Mocht je jezelf of iemand die je kent hierin herkennen, respect de privacy dan. Mocht je iets lezen wat je herkent en waar je het niet mee eens bent of wat je aangepast wilt hebben: let me know! Deze blog is niet bedoeld om mensen te benadelen, bloot te stellen of op andere manieren te schaden maar puur ter info en vermaak om mijn ervaringen in de wondere wereld van hypermobiliteit te delen. 

 

dus, nogmaals welkom in de wondere wereld van hypermobiliteit! 

Telefoon:   0316 - 44 10 44

Email:        info@dehypermobieleergo.nl

Adres:        Hazeland 19, 6931 KA Westervoort